De eerste stageweek
Door: emmakee
Blijf op de hoogte en volg Emma-Kee
07 September 2011 | Suriname, Paramaribo
We waren erg blij dat we op de afdeling gynaelcologie aan de slag konden, maar dit bleek al snel erg tegen te vallen. De afdeling is in zeer slechte staat, er is geen airco, ramen en deuren staan open en de kakkerlakken lopen over je voeten. Ook waren de zusters tegen de patienten en ons erg onvriendelijk en was de hygiene en steriliteit ver te zoeken. We kregen heel het erg het idee dat (de meeste) zusters op de afdeling ons liever zagen gaan dan komen. Maandag hebben wij met z'n drieen een gesprek gehad met de hoofdzuster. Zij vond het erg vervelend dat wij het niet naar ons zin hadden. Vanaf a.s. maandag zouden wij op de kinderafdeling en de verloskamers komen te staan, helemaal geweldig natuurlijk! Toen wij gisteren weer aankwamen op gynaecologie werden we scheef aangekeken en totaal genegeerd. Wij hebben toen weer een gesprek met de hoofdzuster gehad en zij besloot ons vandaag al op de kinderafdeling te zetten.
Vandaag was dus de eerste dag op de kinderafdeling... wat een verschil!! Het leek wel of we in een totaal ander ziekenhuis belandt waren. Toen we binnenkwamen reageerde de zusters erg enthousiast en kregen direct een rondleiding. We hebben het heel de dag zo naar ons zin gehad! Ze zagen ons ook gewoon als 3e jaars verpleegkundigen (wat op gynaecologie niet het geval was). Ik kan het op deze afdeling nog wel even volhouden. Na een wat vervelende start hoopt het nu toch nog een erg leuke stage te worden!
Tot de volgende keer!
Liefs,
Emma-Kee
08 September 2011 - 01:55
Ruben:
Beste Emma,
Voor al uw binnenlandse tours mag u gaan naar: www.surinamexpedition.com
mvg,
Ruben Chh. -
08 September 2011 - 11:25
Christine De Korte:
Hoi Emma-Kee
Wat ontzettend leuk om iemand te vinden die uit mijn buurt komt en ook in Suriname is;) haha ik zag opeens ROC Goes, daar heb ik ook op school gezeten! ik hoop over drie weekjes in Suriname te zijn, ik ga voor een paar maandjes vrijwilligers werk doen in een kindertehuis in Paramaribo, spannend hoor, heb er wel erg zin in! ben benieuwd hoe het allemaal gaat daar! nou wie weet tot in Suriname;) Veel plezier en succes op je stage groetjes Christine